Avenida Paulista

Dona Antonia is al meer dan 20 jaar een gevestigde Braziliaanse horecadame in Antwerpen. Ze baatte verschillende herbergen en restaurants uit. Ze is intussen met rust maar begeleidt vandaag Avenida Paulista, een ontmoetingshuis voor Braziliaanse vrienden. Avenida Paulista is de naam van een belangrijke laan in haar geboortestad São Paulo.

Je kan hier genieten van  typische hapjes en drankjes, waaronder een Portugese koffie Camelo. Dit is een kleine sterke koffie, het dagelijkse nood van Brazilianen en Portugezen. Dit koffietje wordt ook ‘bica’ genoemd en dat staat voor ‘Beba isto com açúcar’ of ‘Drink dit met suiker’. Deze slogan werd oorspronkelijk gebruikt omdat de zwarte koffie te bitter smaakt. Wat zoeter wordt het een lekker tussendoortje. De Braziliaan doet daarom steevast een flinke scheut suiker in zijn koffie.

Dona Antonia wil delen met kinderen uit de Cidade Nova, een township bij de stad Itu. Ze ondersteunt er families met voedsel en kledij en door het opzetten van drugpreventieve acties. Je kan hier deel van uitmaken door aankoop van een doos koeken ter waarde van 5 euro.

Adres
Italiëlei 117
2000 Antwerpen
0499 24 54 66

Openingsuren
Open elke dag 8u–19u

Pateekespas 
1 coupon: 1 kopje Portugese koffie

AvenidaPaulista