Chocolate Week

De Chocolade & Pateekesweek zet de chocolatiers, bakkers, patissiers, koffiehuizen en tearooms in Antwerpen, Brasschaat, Herentals, Kapellen, Kontich, Lier, Mechelen, Mortsel en Sint-Niklaas in de kijker. Het is een proeverroute speciaal voor wie van chocolade, pateekes, ijs, koffie of thee en ander lekkers houdt! Het thema van deze editie is marsepein.
De chocolade- en de pateekesweek hebben samen plaats van vrijdag 24 februari tot en met donderdag 9 maart 2023.

De deelnemende handelszaken zullen conform de actuele richtlijnen van de overheid functioneren.

Chocolade & Pateekes Pas

Om deel te nemen heb je een chocolade & pateekes pas nodig. Deze is vanaf 15 februari 2023 verkrijgbaar bij alle deelnemende zaken (à 15 euro) en Visit Antwerpen (Het Steen, Centraal Station; à 15 euro + 2,25 servicekost).
Bij de pas krijg je een gedrukte brochure.
Voor groepen van meer dan 20 personen koop je de passen best aan bij Visit Antwerpen of stuur een mail naar antwerpenkoekenstad@gmail.com

Je vindt een overzicht van de deelnemende zaken hier terug.

De chocolade & pateekes pas kost 15 euro en bevat 10 bonnetjes die je kan inwisselen bij de deelnemende handelszaken. Behalve wanneer het anders vermeld wordt in de brochure of de website, kan je maximaal 2 coupons per pas bij eenzelfde winkelier verbruiken. Deze proeverweek is takeaway en biedt enkel meeneemconsumpties aan. Het is niet voorzien dat men de producten in de winkel nuttigt.

Extra

Aan de proeverpas zit:

  • een kortingsbon voor een expobox: blikken doos + marsepein Louis d’Anvers + pak Perrette chocolade + beerboekje + brochure marsepein: normaal 17 euro
    Met kortingsbon (t.w.v. 5 euro) op de chocolade en pateekes pas: 12 euro
    Deze bon is geldig van 24 februari 2023 tot en met 9 maart 2023 en zolang de voorraad strekt. Het aangeboden type Perrette chocolade varieert naargelang de voorraad.
  • een kortingsbon van 50% op normale toegangsprijs voor de tentoonstelling “The Antwerp Story” in Het Steen. Deze bon is geldig van 24 februari 2023 tot en met 9 maart 2023.

De expobox is verkrijgbaar in Het Steen – Visit Antwerpen, Steenplein 1, 2000 Antwerpen en zolang de voorraad strekt.

Verkoop passen

De passen zullen vanaf 15 februari 2023 in de bezoekerscentra van Visit Antwerpen (15 euro + 2,25 euro servicekost) en de deelnemende zaken (15 euro) te koop zijn. U kunt ze op voorhand of op de bezoekdag ter plekke aanschaffen.
Er is geen online verkoop voorzien van de passen. We doen ons uiterste best om steeds een voldoende voorraad ter beschikking te hebben in de twee bezoekerscentra van Visit Antwerpen.

Voorverkoop voor groepen

Onderstaande geldt enkel als actuele  Covid-maatregelen dit toelaten.

Groepen vanaf 20 personen kunnen op voorhand bestellen. De betaling dient vooraf te gebeuren op de bankrekening van
Koekenstad vzw,  Bisschoppenhoflaan 384 B1  2100 Deurne
IBAN BE96 3630 4734 2205
BIC BBRUBEBB.

Vermeld hierbij duidelijk uw naam, contactgegevens (telefoon, mailadres), aantal chocolade- en/of pateekes passen en datum van afhaling bij Visit Antwerpen, Het Steen, Antwerpen.
Koekenstad bezorgt vervolgens de passen plus brochures op naam van de organisator/betaler bij Visit Antwerpen. Op vertoon van zijn identiteitskaart ontvangt deze persoon de passen en brochures.

Visit Antwerpen | info@visitantwerpen.be
Bezoekerscentrum Het Steen | Steenplein, 1  2000 Antwerpen | dagelijks open van 10 tot 18 uur
Bezoekerscentrum Centraal Station, (niveau 0, vlakbij de roltrappen) | dagelijks open van 9 tot 17 uur.