Pateekes week

De Pateekes Week zet de patissiers, koffiehuizen en tearooms in Antwerpen in de kijker. Het is een proeverroute speciaal voor iemand die van pateekes, ijs, koffie of thee en ander lekkers houdt! Je kan dit individueel of in groep doen. De pateekesweek is intussen een traditie geworden.

Ten gevolge van de coronapandemie werd beslist deze proeverweek in 2021 samen te laten lopen met de chocoladeweek. De proeverweken zijn takeaway en bieden enkel meeneemconsumpties aan. De deelnemende handelszaken zullen conform de actuele richtlijnen van de overheid functioneren.
De pateekesweek heeft plaats van vrijdag 5 maart 2021 tot en met zondag 14 maart 2021.

Pateekes Pass

Als je wilt deelnemen aan de pateekesweek koop je een pateekespas. Deze is vanaf 18 februari 2021 verkrijgbaar bij alle deelnemende zaken en de Dienst Toerisme Stad Antwerpen, Grote Markt 13 te Antwerpen en in het Centraal Station Antwerpen. Voor groepen koop je de passen best aan bij de Dienst Toerisme Stad Antwerpen. Je vindt een overzicht van de deelnemende patissiers hier terug.

De pateekespas kost 10 euro en bevat 10 bonnetjes die je kan inwisselen bij de deelnemende handelszaken. De pateekes, koffie of ander lekkers dat je voor de bonnetjes krijgt, hebben een waarde die ruim hoger is dan het aankoopbedrag van de pateekespas.

Behalve wanneer het anders vermeld wordt in de brochure, kan je maximaal 2 coupons per pateekespas bij eenzelfde winkelier verbruiken. Het is niet voorzien dat men de producten in de winkel nuttigt.

Bij de Pateekes Pass ontvang je ook deze brochure met informatie over de deelnemende handelszaken én een inkomkaart voor de tentoonstelling “Koekjes uit Antwerpen”.

Gratis proeven

Aan het tentoontstellingsticket zitten bons voor gratis extraatjes. Deze proeverbons zijn enkel geldig tijdens de pateekes- en de chocoladeweek 2021.

Verkoop passen

De pateekespassen zullen vanaf 18 februari 2021 in de bezoekerscentra van Visit Antwerpen en de deelnemende zaken te koop zijn. U kunt ze op je bezoekdag ter plekke aankopen.
Er is geen online verkoop voorzien van de passen. We doen ons uiterste best om steeds een voldoende voorraad ter beschikking te hebben in de twee bezoekerscentra van Visit Antwerpen.

Voorverkoop voor groepen

Gezien de huidige Covid-maatregelen zijn groepen van 20 personen niet mogelijk en is onderstaande niet van toepassing. Wijzigingen hierin worden op deze website aangekondigd.

Groepen vanaf 20 personen kunnen op voorhand bestellen. De betaling dient vooraf te gebeuren op de bankrekening van
Koekenstad vzw,  Elisabethlaan 1, 2600 Antwerpen
IBAN BE96 3630 4734 2205
BIC BBRUBEBB.

Vermeld hierbij duidelijk uw naam, contactgegevens (telefoon, mailadres), aantal chocolade- en/of pateekespassen en datum van afhaling bij Visit Antwerpen, Markt 13, Antwerpen.
Koekenstad bezorgt vervolgens de passen plus brochures op naam van de organisator/betaler bij Visit Antwerpen (Grote Markt). Op vertoon van zijn identiteitskaart ontvangt deze persoon de passen en brochures. Bij aankoop vanaf 20 passen schenken we gratis het boek De Beukelaer’s Fabrieken.

Visit Antwerpen | .+32 3 232 01 03 | info@visitantwerpen.be
Bezoekerscentrum Grote Markt 13 | dagelijks open van 10 tot 17 uur
Bezoekerscentrum Centraal Station, (niveau 0, vlakbij de roltrappen) | dagelijks open van 9 tot 17 uur.