< Terug naar overzicht

Mercado Portugal

Heel wat Antwerpse Portugezen doen hun inkopen in Mercado Portugal. Het is dé speciaalzaak voor Portugese voedingswaren. Ze maken ook dagelijks verse Portugese take-away gerechten.

Pastel de Belém of pastel de nata (gebakje uit Belém of roomgebakje) is een van de bekendste zoetigheden uit de Portugese keuken. Het taartje zou ontstaan zijn rond de 18de eeuw in het klooster van Jerónimos te Belém in Lissabon. Het was toen heel gewoon dat kloosters veel eieren produceerden. De eiwitten werden gebruikt om de habijten mee te stijven en de wijnen te klaren. De eigelen die overbleven, werden verwerkt in zoete lekkernijen. De Liberale Revolutie van 1820 leidde tot de sluiting van het klooster. In 1837 gaven de monniken het recept van pastel de nata door
aan een ambachtelijke Fábrica de Pastéis de Belém.

Daarom wordt het gebakje ook wel Pastel de Belém genoemd. Deze fabriek bestaat nog steeds. Maar je hoeft niet per se naar ginder om dit roomtaartje, besprenkeld met kaneel en poedersuiker, te proeven. Hier in Mercado Portugal is dat heerlijk met een portootje.


Adres

Sint-Jansplein 4
2060 Antwerpen
0477 95 30 19

www.mercadoportugal.be


Openingsuren

Din–vrij: 10u–19u
Zaterdag: 9u–19u
Zondag: 9u–14u
Maandag gesloten
1 coupon: 1 pastel de nata + bekertje porto
< Terug naar overzicht