< Terug naar overzicht

Particolare

Buongiorno! Dat is het eerste wat je hoort als je bij Particolare binnenstapt, waar de geur van versgebakken brood, koekjes en gebak je in de neus waait. Particolare is een Italiaanse microbakery, traiteur en trattoria waar alles met liefde artisanaal gemaakt wordt, van het brood met zuurdesem van Italiaanse durumtarwe tot de verse pastagerechten en de heerlijke schalen vol koekjes. Je kan er kiezen uit verschillende smaken koekjes die je meenemen naar de baai van Napels, zoals citroen met gezouten amandelen.

De koekjes van Particolare zijn een ode aan de jeugdjaren van chef Maurizio, wiens moeder graag een dropje sambucalikeur in de koffie deed. Proef van ons koffie-sambucakoekje en je zit ook even in de keuken bij de mamma. Waar Maurizio en zijn broers vaak ontbeten met… koekjes die ze in hun kop melk of koffie sopten.

Zo is het mysterie waarom er in Italië geen koffiekoeken worden gegeten meteen opgelost: ze eten gewoon koeken bij de koffie. In bars krijg je er soms een cornetto (soort croissant) bij je koffie, maar bij de mamma thuis mag je koekjes soppen. Dus zet je maar lekker aan onze ontbijttoog binnen of op de bank onder de kastanjebomen van de Fransenplaats met je cappuccino en je koekjes, en je waant je in Italië…


Adres

Fransenplaats
2018 Antwerpen
0489 25 50 54
particolare.antwerpen@gmail.com

www.particolare.be


Openingsuren

Donderdag: 9u30–16u
Vrij–zat: 9u30–17u
Zon tot woe gesloten
2 coupons: 1 cappuccino + 2 huisgemaakte koekjes
< Terug naar overzicht