expo 2017

Chocoladestad – Chocoladefabriek
Ex-postgebouw, boven Mercado, Groenplaats, Antwerpen
Van 3 februari t.e.m. 31 maart 2017. Open van 13u tot 17u. Gesloten op maandag en dinsdag.
Bezoeken april: enkel rondleidingen voor groepen (minimum 10 personen) met onze gids, op afspraak.

Antwerpen heeft een rijke geschiedenis wat betreft chocolade. De eerste chocoladefabriek van België, Meurisse, produceerde er de repen Perrette, Boy Scouts en Nuctine, bonbons en andere chocoladeproducten. Tussen 1830 en 1960 waren er meer dan dertig chocolaterieën gevestigd in het centrum van Antwerpen.
In de tentoonstelling ziet u hiervan unieke documenten uit de Roaring Twenties en Prosperous Fifties en kan je Perrette opnieuw proeven…

Chocolate Secrets
Het MAS | Kijkdepot
vrijdag 3 maart 2017 tot zondag 3 september 2017 van 10u tot 17u

De gratis mini expo ‘Chocolate Secrets’ in het Kijkdepot toont ceremoniële drinkbekers van de Maya’s, Europese porseleinen kannen voor chocoladedrank, beelden van cacaoplantages en originele blikken dozen en affiches van Antwerpse chocolatiers en chocoladebedrijven.

De indianen in Amerika dronken al lang cacao en gebruikten het ook als betaalmiddel. Columbus bracht de cacao mee van zijn reizen en al snel werd het genotsmiddel populair in Spanje en in de rest van Europa.
De grote chocoladefabrieken ontstonden in de 19de eeuw. U ziet ook een topselectie blikken dozen uit de uitgebreide collectie van Yvette Dardenne. Deze dame bezit de allergrootste collectie blikken dozen ter wereld.

 

campagneperrettelr