Pers

Antwerpen Koekenstad verovert de stad

In februari 2013 werd de eerste editie van de Antwerp Chocolate Week afgesloten. Dit is een proeverroute voor iedereen die chocolade lust. Het initiatief werd zeer gesmaakt en kreeg veel weerklank in de pers.

In overleg met de chocolatiers en de federatie van de bakkers werd beslist dit project uit te breiden naar “Antwerpen Koekenstad” waarin de wereld van chocolade, koekjes, snoep, gebak en koffie een breder platform krijgt. Deze sector wordt hierdoor gepromoot en dat gebeurt onder meer door tentoonstellingen en twee ontdekkingsroutes: de Chocolate week en de Pateekes Week. Er is ook een illustratiewedstrijd op het Antwerpse Handje, het symbool van Stad Antwerpen.

De Chocolade Week en de Pateekes Week zijn proeverroutes van lekkers bij chocolatiers, patissiers, koffiehuizen, bakkerijen en patisseries. De tentoonstellingen en publicaties van Koekenstad behandelen facetten van de geschiedenis van het erfgoed van koekjes, chocolade, brood en gebak, koffie, ijs en snoep.

De heren Bernard Proot van DelReY en Eddy Van Tittelboom van Patisserie Lints zijn ambassadeurs van Antwerpen Koekenstad.

Tekst en Beeld

De teksten op deze website worden geschreven door Walter Geluyckens, Dimitri Parein, Bart Nevens, Frans Lauwers en Piet De Lombaerde.

De foto’s op deze website komen uit de archieven van Frans Lauwers, Andes, Dimitri Parein, Mondelez International, Walter Geluyckens, Piet De Lombaerde en Dries Luyten.
Voor de publicaties van Chocolate Week en Pateekes Week werden de foto’s gemaakt door de opleiding fotografie van de Karel de Grote Hogeschool, de deelnemende handelszaken, Danny Braem en Piet De Lombaerde.

De campagnebeelden werden geschilderd door Zhivko naar een concept van Piet De Lombaerde.

De logo’s en grafische vormgeving zijn ontworpen door Pieter Boels.

Artcore Society staat in voor development van deze website.

Het drukwerk voor de brochures werd uitgevoerd door Printdeal en drukkerij Gazelle

Partners Antwerpen Koekenstad

Bakkers Vlaanderen, Antwerpen Stad,  Artcore Society, Printdeal, Perrette en Martougin Bloc.

De teksten en beelden op deze website kunnen, mits schriftelijke aanvraag aan en goedkeuring door Antwerpen Koekenstad, voor niet commerciële doeleinden, worden gebruikt. Bij de publicatie wordt een bronvermelding en verwijzing naar de website www.antwerpenkoekenstad.be geplaatst.
De gedrukte pers kan op aanvraag fotomateriaal op hoge resolutie verkrijgen.

Contact: antwerpenkoekenstad@gmail.com