Proef gratis

De Groote Witte Arend

Antigoon

De Groote Witte Arend is een café-restaurant die sinds 1977 gevestigd is in een oude patriciërswoning met dezelfde naam. Een stijlvol interieur, de steeds aanwezige rustgevende muziek, het uitgebreid aanbod van diverse gerechten en dranken en de vriendelijke bediening maken ongetwijfeld het succes uit van De Groote Witte Arend.

In deze oase van rust midden in het rumoerige stadscentrum staat het Belgische bier, onze trots, centraal. Hier kan de echte levensgenieter in een uniek kader genieten van een snelle hap of een uitgebreid diner. Verschillende ruimtes en het prachtige terras zorgen ervoor dat u zowel zomer als winter van al dit goede dat België te bieden heeft, kan proeven.

 

De Groote Witte Arend

Din–zon: 11u30–18u Maandag gesloten

1 proeversbon: 1 proefglaasje Antigoon bier (ca. 15 cl)
Deze proeverbon zit vast aan de proeverspas en is enkel geldig tijdens de pateekes- en de chocoladeweek van 2020.

De Plek

Elixir d’Anvers

De voormalige Sint-Janskapel achter de sacristie van de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal werd verbouwd tot bistro De Plek. Men kan er na een bezoek aan de kathedraal even tot rust komen bij een drankje en een hapje. Het is een ontwerp van interieurarchitecten Johan Van Staeyen en Wim Clissen.

De bistro wordt uitgebaat door sociaal-economiebedrijf Sense en is zes dagen per week open. Echt uniek om hier te genieten van een koffie met een stuk taart of een croque monsieur. Er is ook een eigen kathedraalbier, licht en donker.

Je bereikt De Plek via de hoofdingang van de kathedraal, daarna loop je door de kathedraal en draai je af aan de sacristie.

 

De Plek

Weekdagen: 10u–17u Zaterdag: 10u–15u Zondag: 13u–17u Dinsdag gesloten

1 proeversbon: 1 proefglaasje Elixir d’Anvers (ca. 4 cl)
Deze proeverbon zit vast aan de proeverspas en is enkel geldig tijdens de pateekes- en de chocoladeweek van 2020.