Provincie Antwerpen

Deze online gids leid je door een wereld van ambachtelijke chocolatiers, bakkers, patissiers, koekjes-, ijs- en snoepmakers, koffiebranders, …

Om hiermee kennis te maken organiseert Koekenstad al meer dan 10 jaar de chocolade- en pateekesweek. Deze proeverroute vindt plaats van donderdag 15 februari tot en met donderdag 29 februari 2024. Het is een unieke ontdekkingsroute voor iedereen die van pateekes, chocolade, ijs, zoete delicatessen en koffie houdt.

Chocolade & Pateekes Pas

Als je wil deelnemen, koop je een Chocolade & Pateekes Pas. Deze pas is vanaf half januari 2024 verkrijgbaar bij alle deelnemende zaken en is geldig tijdens de chocolade- & pateekesweek van 15 tot en met 29 februari 2024.

Je vindt een overzicht van de deelnemende zaken hier terug.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De chocolade & pateekes pas kost 15 euro en bevat 10 bonnetjes die je kan inwisselen bij de deelnemende handelszaken. Met de pas van 15 euro krijg je ruim meer dan de aankoopwaarde terug. Het aantal coupons dat je kan gebruiken bij de winkelier, wordt in deze brochure op de bladzijde van de winkel vermeld. Het zijn takeaway producten. Het is niet voorzien dat men de producten in de winkel nuttigt. Indien het eerste aanbod uitgeput is, wordt er bij de meeste handelaars een alternatief voorzien.
Voor groepen van meer dan 20 personen kan je ons contacteren via antwerpenkoekenstad@gmail.com

Verkoop passen

De passen zullen vanaf 15 januari 2024 in de deelnemende zaken te koop (15 €) zijn. Je kan ze op voorhand of op de bezoekdag ter plekke aanschaffen.
Er is geen online verkoop voorzien van de passen.

Chocolade- en pateekesgids

Je kan de chocolade- en pateekesgids gratis online raadplegen of hier downloaden.
De gedrukte gids is ingekapseld in de Snoecks Almanak 2024, die apart te koop is aan 15€. Dit jaarboek (228 blz) bevat tevens een reeks artikels over onder meer deze ambachtelijke sector. Snoecks 2024 is te koop bij Standaard Boekhandel en de deelnemende zaken.

Voorverkoop voor groepen vanaf 20 personen – inclusief 1 gratis Chocolade- en Pateekesgids 2024 (Snoecks Almanak 2024) voor de groep

Groepen vanaf 20 personen kunnen op voorhand bestellen. De betaling dient vooraf te gebeuren op de bankrekening van
Koekenstad vzw,  Bisschoppenhoflaan 384 B1  2100 Deurne
IBAN BE96 3630 4734 2205
BIC BBRUBEBB.

Vermeld hierbij duidelijk uw naam, contactgegevens (telefoon, mailadres), aantal chocolade- en/of pateekes passen en datum van afhaling bij Koekenstad.
Koekenstad stuurt een mail wanneer de passen, op naam van de organisator/betaler, klaarliggen. Op vertoon van zijn identiteitskaart ontvangt deze persoon de passen.