Beestig Lekkere Marsepein Wedstrijd – Erfgoeddag 2023

Maak een diertje in marsepein en win een mooi cadeaupakket met Antwerpse lekkernijen.

Hoe doe je mee?

  1. Kies een diertje dat je gaat maken met 100 à 150 g marsepein. Niet meer! Bekijk het instructiefilmpje voor het modelleren van diertjes in Het Steen (Visit Antwerpen) of hier. In dit filmpje tonen professionele patissiers hoe ze diertjes maken met marsepein. Het staat u vrij om een eigen techniek te gebruiken.
  2. Ga aan de slag en creëer een lekker beestje. Je kan het inkleuren met natuurlijke kleurstoffen zoals cacao of andere eetbare kleurstoffen.
  3. Geef het dier een naam, maak een filmpje (max 15 sec) of foto’s (max 4) van het maakproces en eindresultaat. Stuur dit voor 30/04/2023 naar chocoladestad@gmail.com. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer in uw mailbericht.
  4. Promoot uw inzending. Het aantal likes op facebook Beestig Lekker bepaalt mee de score. Bovendien is er een speciale prijs voor wie de meeste likes heeft op 15 mei 2023 en voor wie de hoogste score haalt bij de jury. De geselecteerde inzendingen worden online geplaatst op de facebookpagina Beestig Lekker.
  5. De uitslag wordt bekend gemaakt in mei 2023. De winnaars worden persoonlijk gecontacteerd voor de prijsuitreiking in Het Steen – Visit Antwerpen.

Reglement

De inzending wordt op maatschappelijke correctheid beoordeeld. Aanstootgevende inzendingen kunnen niet deelnemen.
40% van de eindscore wordt bepaald door het aantal likes op facebook en 60% door punten van de jury. De jury is samengesteld uit beroepsvaklui,  docenten PIVA en grafici (docenten Sint Lucas). De jury beoordeelt op schoonheid en originaliteit.

20 Prijzen

Er zijn 20 pakketten met lekkernij te winnen. Deze bevatten Louis d’Anvers marsepein, Perrette chocolade, Sint Michel koffie, Elixir d’Anvers, retro blikken doos …