exposities 2017

90 JAAR PRINCE
Het Steen, Steenplein 1, Antwerpen
6 april tot 30 juni. Open van woensdag tot en met zondag van 12u tot 17u. Gratis inkom.

ANTWERP 90 YEARS PRINCE COOKIE EXPO

In het Steen wordt deze 90e verjaardag gevierd met een tentoonstelling over de geschiedenis van deze prinselijke koek.
Unieke objecten, foto’s en film tonen het wonderlijk pad van deze succesvolle Antwerpse koek. Geboren bij De Beukelaer’s Fabrieken in 1927 en vandaag een biscuit met internationale weerklank.

Tentoonstellingsbezoek met een gids

Laat je verrassen door de interessante geschiedenis en extra anekdotes over de geschiedenis van de Prince koek. De rondleiding duurt 1 à 1,5u en kan geboekt worden van april 2017 tot en met eind juni van woensdag tot en met zondag. De prijs voor de rondleiding bedraagt € 80,- voor een groep van maximum 20 personen. Deze prijs is inclusief een brochure (32 blz, kleur) over de Prince koek en een koekje.
Voor meer info en boekingen: tours@antwerpenkoekenstad.be

 

CHOCOLATE SECRETS
Het MAS | Kijkdepot
vrijdag 3 maart 2017 tot zondag 3 september 2017 van 10u tot 17u

De gratis mini expo ‘Chocolate Secrets’ in het Kijkdepot toont ceremoniële drinkbekers van de Maya’s, Europese porseleinen kannen voor chocoladedrank, beelden van cacaoplantages en originele blikken dozen en affiches van Antwerpse chocolatiers en chocoladebedrijven.

De indianen in Amerika dronken al lang cacao en gebruikten het ook als betaalmiddel. Columbus bracht de cacao mee van zijn reizen en al snel werd het genotsmiddel populair in Spanje en in de rest van Europa.
De grote chocoladefabrieken ontstonden in de 19de eeuw. U ziet ook een topselectie blikken dozen uit de uitgebreide collectie van Yvette Dardenne. Deze dame bezit de allergrootste collectie blikken dozen ter wereld.

 

campagneperrettelr