Met gids

BEZOEK TENTOONSTELLING MARTOUGIN

Antwerpen heeft een rijke chocolade-geschiedenis. Tussen 1830 en 1960 waren er meer dan dertig chocolaterieën gevestigd in het centrum van de stad. Na Meurisse was La Chocolaterie Modèle van Alfred Martougin de tweede belangrijkste chocoladefabriek van Antwerpen. In de tentoonstelling ziet u unieke documenten uit haar geschiedenis. En herinnert u zich de ‘Bloc’ van Martougin nog? Hier kan je hem terug proeven…

Laat je verrassen door de interessante geschiedenis en anekdotes over Chocolade Martougin.

De rondleiding duurt circa 1,5 u en kan geboekt worden van 1 februari 2019 tot en met 31 maart, van woensdag tot maandag. De prijs voor de rondleiding bedraagt € 80 voor een groep van maximum 20 personen. De inkomprijs voor de tentoonstelling Martougin is hierbij niet inbegrepen (groepstarief € 5 per persoon, ter plaatse te betalen).

Voor meer info of boekingen: tickets@visitantwerpen.be.
Vermeld je naam, het aantal personen, de datum en het gewenste startuur. Na de boeking ontvang je informatie over betaling, gids, plaats van afspraak.

De rondleidingen in de tentoonstelling gebeuren in samenwerking met de Antwerpse Stadsgidsen www.kgva.be en www.visitantwerpen.be.

KOEKENSTADWANDELING

Heel het jaar door kunt u inschrijven voor een begeleide Antwerpen Koekenstad wandeling. Tijdens deze wandeling leidt een stadsgids je langs boeiende historische plekjes in de stad en focust zich op de Antwerpse geschiedenis van koekjes, chocolade, patisserie en koffie. Hier neemt een gids je mee op sleeptouw langs verschillende ambachtelijke zaken en smul je van de lekkerste lokale chocolade, koekjes en koffie.

De rondleiding duurt circa 2 uur en kan heel het jaar door worden geboekt. De prijs voor de gids bij de rondleiding bedraagt € 80 voor een groep van maximum 20 personen. De betaling hiervan gebeurt op voorhand via Visit Antwerpen. Voor de proevertjes komt er 10 euro per persoon bij. Dit bedrag wordt ter plekke voor de start van de wandeling aan de gids betaald.

Tijdens de pateekesweek (vrijdag 1 februari tot en met zondag 10 februari 2019) en chocoladeweek (vrijdag 8 maart tot en met zondag 17 maart 2019) gebeurt het proeven met de pateekespas of chocoladepas (bevat 10 proefcoupons) en je ontvangt de brochure van de pateekes- of chocoladeweek plus een gratis inkomticket voor de tentoonstelling (geldig van 1 februari tot 17 maart 2019).

Inschrijven

Voor meer info of boekingen: tickets@visitantwerpen.be

Vermeld duidelijk je naam, het aantal personen, de datum en het gewenste startuur. Na de boeking ontvang je informatie over betaling, gids, plaats van afspraak.

Deze wandelingen gebeuren in samenwerking met de Antwerpse Stadsgidsen www.kgva.be en www.visitantwerpen.be.