Happy Birthday Perrette

Vrijdag de 13de … a lucky day
bij Lints, Manus en DelReY
Op vrijdag 13 mei 1904 werd Perrette door René Meurisse als merk geregistreerd. Niettegenstaande de chocoladereep al bestond sinds 1890, is deze dag dus de officiële verjaardag.
Vrijdag de dertiende wordt door veel mensen als een ongeluksdag beschouwd. Voor Perrette was dit eerder een geluksdag. Perrette werd voor Chocolaterie Meurisse en General Biscuits Company en Kraft Food immers een sterke commerciële troef. Globalisering maakte in 1995 een eind aan de locale merken. Koekenstad heeft deze beer in 2017, na een winterslaap van 22 jaar, terug wakker gemaakt.
De patissiers/chocolatiers DelReY, Lints en Manus maken een uniek berenkoekje. Dit is een samenstelling van een caraque van Perrette melkchocolade waarop een huisgebakken koekje is aangebracht. Patissier DelReY gebruikt het koekje van het Antwerpse Handje, Lints een speculoos en Manus een zanddeegkoekje.
Deze berenkoeken worden vanaf morgen aan een promoprijs van 5 euro per pak aangeboden. Een pak bevat 4 berenkoeken van elk ca. 40 g.
Bij elke chocolatier zijn er slechts 200 berenpakken beschikbaar aan deze prijs.