Perrette was van zijn melk

In september liep het hard: in één maand werden meer dan 20.000 Perrette repen verkocht. We waren letterlijk en figuurlijk van onze melk: de voorraad Perrette melkchocolade raakte uitgeput. Ambachtelijke chocolatiers deden het uiterste om dit tekort aan te vullen. Wim Provost van Q-chocolate spande de kroon:  hij paste zijn productie aan en maakte meer dan 50.000 stuks. Dat is een hele karwei voor een ambachtelijk product.
De repen worden nog manueel per vijf ingepakt en tegen half oktober 2020 zal Perrette melk terug beschikbaar zijn in de meeste verkooppunten.


Wat maakt de Perrette melkchocolade zo speciaal?

Authentiek en origineel
De melkchocolade is een romige (26,5% melkpoeder) Belgische chocolade (34% cacao) met minder suiker (38,8%). Het zoetgevoel is hoger omdat een deel van de melk rollergedroogd
De omzetting van melk naar melkpoeder gebeurt niet door het uitkoken in ketels maar door de melk tussen warme walsen te geleiden. Dit geeft de chocolade, zonder toevoeging van suiker, een gekarameliseerde toets.
Dit is volgens het origineel recept van de Chocolaterie Meurisse anno 1845.