Antwerpse Handjes

Ontwerpwedstrijd

In de editie van Antwerpen Koekenstad 2022 wordt er geen illustratiewedstrijd op het Antwerpse Handje georganiseerd. In de toekomst kan dat wel opnieuw gebeuren, daarom wordt onderstaande tekst ter informatie behouden.

Antwerpse Handjes zijn gekend als koekjes of chocolade gevuld met chocolade of praliné. Je kan die ook met iets anders vullen. Kies daarvoor vrij je materiaal: (kleur)potloden, stiften, verf, allerhande voorwerpen en andere technieken zoals breien, knopen,… bedenk maar wat. Je maakt het ontwerp op basis van het voorbeeldsjabloon van het Antwerpse Handje en op het thema van deze editie. Hier en op onze facebookpagina vind je meer voorbeelden. Op naar een nieuw Antwerps Handje!

Wie kan meedoen en hoe doe je dat?
Ben je ouder dan 16 dan kan je individueel of in groep (coauteur) deelnemen. Een kandidaat mag maximaal 3 inzendingen indienen. Vergeet niet de naam van de auteur(s) te vermelden. Stuur je digitale ontwerp naar antwerpsehandjes@gmail.com. De digitale inzendingen dienen op het formaat 1/1 van het voorbeeldsjabloon (formaat A4) op een resolutie van 600 dpi worden aangeleverd. Andere dan digitale inzendingen (tekeningen op papier e.a.) stuur je naar vzw Koekenstad, t.a.v. Antwerpse Handjes, Elisabethlaan 1a  2600 Berchem. Het ontwerp stuur je op voor X januari 202X middernacht.
De inzendingen worden na een eerste controle met het reglementdoor de organisatie vanaf  6 december op de facebookpagina geplaatst.

Hoe worden de werken beoordeeld?
Een jury van professionele kunstenaars, vormgevers en illustratoren beoordeelt voor zeventig procent op basis van originaliteit, creativiteit en artistieke deskundigheid. Dertig procent van de punten wordt bepaald door het aantal likes op de facebookpagina.

Word beroemd en win uit de prijzenpot ter waarde van meer dan 3000 euro
De winnaar krijgt 500 euro, de tweede en derde elk 400 euro, de vierde en vijfde elk 300 euro. Wie eindigt op de zesde tot en met de tiende plaats krijgt 100 euro plus een Antwerpen Koekenstad pakket. De elfde tot en met de twintigste ontvangen een Antwerpen Koekenstad pakket (koekjes en chocolade). Elke deelnemer kan slechts één prijs winnen.
Er wordt apart voor zes andere landen een prijs voorzien van 100 euro per land voor de beste buitenlandse inzendingen.
Het winnende ontwerp komt op een exclusieve koekendoos gevuld met chocoladen Antwerpse Handjes en koekjes. De mooiste ontwerpen worden getoond in een straattentoonstelling in Antwerpen en in een reizende tentoonstelling naar het buitenland. De Antwerpse Handjes Geïllustreerd reisden al naar Frankrijk, Portugal, Colombia, Mozambique … .

De winnaars worden in februari 202X persoonlijk gemaild en op deze website gepubliceerd. De prijsuitreiking vindt plaats in februari 202X in Antwerpen.

Hieronder winnaars van de vorige edities.